Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τρίτη 24/7 - Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

στους Απεργούς Εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

ΟΛΟΙ στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου (λιμάνι Ερμούπολης)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ - 12.00 το μεσημέρι

Αφού επί 9 μήνες το κοινωνικό παράσιτο, ο καπιταλιστής Μάνεσης, δεν κατάφερε, εκβιάζοντας και απειλώντας, να σπάσει την απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, έστειλε το αστικό κράτος να καθαρίσει με τα μαντρόσκυλά του. Αυτοί που δουλεύουν στη φωτιά το σίδερο, αυτοί σέρνονται στα δικαστήρια και στα κανάλια σιδηροδέσμιοι γιατί αγωνίζονται για το μεροκάματο της επιβίωσης που γυρεύει να τους στερήσει το κεφάλαιο. Αυτή τη βία, την κρατική βία των ΜΑΤ απέναντι σε ηρωικούς εργάτες απεργούς, κανείς τηλε-ρουφιάνος, κανένας τηλε-μαϊντανός δεν θα βρεθεί να την καταδικάσει από κει που προέρχεται. . .
Στην Ελληνική Χαλυβουργία ο αγώνας δεν έχει γυρισμό. Ο Μάνεσης το πήγε πολύ μακριά. Η νίκη πρέπει να είναι των εργατών που μάχονται όχι μόνο για λογαριασμό τους αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της εργατικής τάξης, για λογαριασμό όλων των υποτελών τάξεων, των μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρο-μαγαζατόρων που καταστρέφονται και οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Μάχονται για τους εργάτες του Σκαραμαγκά, τους απεργούς της Ελευθεροτυπίας, τους εμποροϋπαλλήλους, τους εργάτες της WIND, τους εργάτες της phone marketing και τόσους άλλους.

Μάχονται για τους εργάτες του Νεωρίου που είναι ακόμα δέσμιοι των εκβιασμών της εργοδοσίας και των υποτακτικών της από το γνωστό καμαράκι.
Μάχονται μαζί με τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκη) που αποφάσισαν να πάρουν το εργοστάσιό τους στα χέρια τους. Τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις ανήκουν σε αυτούς που τα δουλεύουν, ανήκουν σε αυτούς που παράγουν, ανήκουν στους εργάτες.
Απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους της, πρέπει να είναι η αντεπίθεση των εργατών, πρέπει να είναι το ταξικό σωματείο και η αυτοοργάνωση. Ο αγώνας, για το ψωμί στο τραπέζι στις συνθήκες δομικής κρίσης του καπιταλισμού, συνδέεται πλέον άμεσα με την έμπρακτη αμφισβήτηση του διευθυντικού δικαιώματος των εργοδοτών, τον εργατικό έλεγχο, την αυτοδιαχείριση.
Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών!
Νίκη στους απεργούς χαλυβουργούς! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου