Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση  με  την ψήφιση το καλοκαίρι του «βελτιωμένου» νόμου Διαμαντοπούλου  και με το σχέδιο Αθηνά (συγχώνευση σχολών στα πρότυπα του Καλλικράτη) έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεση της να οδηγήσει σε διάλυση την Παιδεία . Συνεχίζει την πολιτική  του μνημονίου δηλαδή τη  λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων του συστήματος υγείας, τις  μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη (πετρέλαιο θέρμανσης, φάρμακα…). Παράλληλα κάνει χάρες και δώρα σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, ενώ παρέχει (…διακριτική) στήριξη στην Χρυσή Αυγή διότι ξέρουν ότι αυτά τα μέτρα είναι τόσο σκληρά και άδικα που χρειάζονται  ένα μπαμπούλα για να αποπροσανατολίσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται, σε αυτά, και όχι μόνο.
Στην παιδεία συγκεκριμένα η ψήφιση το καλοκαίρι των τροποποιήσεων στον νόμο Διαμαντοπούλου ρίχνει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης (που στο συνολο της η ακαδημαική κοινότητα απερριψε) στους πρυτάνεις εκβιάζοντας τα πανεπιστήμια ότι αν δεν γίνουν αυτές οι εκλογές οι προϋπολογισμοί για το 2013 θα μπουν στο πάγο. Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών των καθηγητών δικαίως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών ΔΕΠ που έχουν προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία την οποία στηρίζουμε απόλυτα και θεωρούμε ότι είναι η αρχή ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου που βασίζεται σε συμβασιούχους καθηγητές για την λειτουργία του, φέτος δεν προβλέπεται καμμία πρόσληψη που αυτό σημαίνει 100 λιγότεροι καθηγητές φέτος και 300 λιγότερα μαθήματα. Με αυτές τις συνθήκες το πανεπεπίστημιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ κάποιες σχολές θα αναγκαστούν να κλείσουν.
Το άλλο μεγάλο θέμα που αφορά το τμήμα μας είναι οι αλλαγές στα δικαιώματα σίτισης. Μας ζήτησαν να καταθέσουμε δικαιολογητικά ώστε να δοθεί κάρτα σίτισης για την λέσχη όμως θα δοθούν 85 κάρτες μόνο. Τις κάρτες θα πάρουν οι πιο φτωχοί …ταπεινωμένοι και καταφρονημένοι, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώνουν 3 € την ημέρα. Ουσιαστικά με αυτό το μέτρο θα αποκλειστεί ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών από την σίτιση. Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της δωρεάν σίτισης και απαιτούμε να μην εφαρμοσθεί το σύστημα της κάρτας και να μπορούν να χρησιμοποιούν την λέσχη όσοι την έχουν ανάγκη. Ζητάμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, το χρέος να πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν.

Ζητάμε
  • Να χορηγηθούν όλες οι πιστώσεις για τους συμβασιούχους καθηγητές Π.Δ.407 με προπτικής πλήρους προσληψης
  • Να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των υπο διορισμό καθηγητών
  • Να μην προχωρήσει το «σχέδιο» Αθηνά που προβλέπει την καταργηση ή συγχώνευση 150 σχολών
  • Όχι στην μείωση του προυπολογισμού για την παιδεία
  • Κατάργηση των νόμων Διαμαντοπούλου

 Προχωράμε σε:
  • Αποχή από τα μαθήματα σε συντονισμό με την απεργία των καθηγητών
  • Ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Μιαούλη,
  • Ενημέρωση των δράσεων του συλλόγου, στην Γ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ
 
 
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
dpsdfs.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου