Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται και διευρύνεται η επιχείρηση διώξεων από το κράτος και τους μηχανισμούς του για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη. Ψηφισμα του Συλλόγου Δ-Ν Σύρου-τήνου-Μυκόνου




Το Δ.Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τη συνέχιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης των συλληφθέντων συναδέλφων μας στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εργατικής κινητοποίησης με αφορμή την επίσκεψη Φούχτελ. Λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους από το δικαστήριο, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε έφεση σε βάρος της αθώωσης των 3 εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του εκπαιδευτικού Αγαπητού Θανάση, και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλου Θωμά. Ταυτόχρονα, την επόμενη ημέρα από την αθώωσή τους, αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ από τους διευθυντές εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης εναντίον του Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία, εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή, μέλος στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Είναι ολοφάνερο, μετά τις προκλητικές διώξεις, ότι η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης κι ανυπακοής και γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Η δίωξη των 3 εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στον αγώνα για να μη γίνουν απολύσεις στους δήμους και στο δημόσιο.

Ειδικά σε μια εποχή που με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τις ρυθμίσεις του για τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις και την αυτοδίκαιη αργία επιχειρείται να καλλιεργηθεί ο φόβος στους εργαζομένους προκειμένου να υλοποιηθεί, χωρίς εργατικούς αγώνες, ο αντιλαϊκός μνημονιακός σχεδιασμός. Από αυτή την άποψη η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων από τα σωματεία, τους συλλόγους και τα συνδικάτα είναι απαραίτητος όρος για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δε δικάζεται.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη

Να σταματήσει τώρα και να κλείσει οριστικά η απαράδεκτη ΕΔΕ για τους αγωνιστές Αγαπητό
Θανάση και Σμήλιο Ηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου