Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΕΑΔΕ): Όχι στις διώξεις συναδέλφων


             Όσο τα μέτρα γίνονται πιο βάρβαρα για το λαό, τόσο πιο άγρια είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός εκ μέρους της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και των εντεταλμένων οργάνων της. 
  • Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, τη Δευτέρα 19-11-12, οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, την οποία περιφρουρούσαν δυναμικά με το σύλλογό τους, κι ενώ ο Γενικός Γραμματέας κ. Καρούτζος, εξάντλησε την «πειθώ» του προς τους απεργούς, εμφανίστηκε η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας ο οποίος παρήγγειλε την άμεση αποστολή των στοιχείων, προσβάλλοντας ωμά και καταπατώντας το δικαίωμα στην απεργία.
  • Την Τρίτη 27-11-12, οι απεργοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης την ώρα που περιφρουρούσαν την απεργιακή τους κινητοποίηση στις διοικητικές υπηρεσίες με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 3 απεργών. Εντολέας της επίθεσης αυτής ήταν ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκης. 
  • Ο ίδιος εντολοδόχος της υποταγμένης στην Τρόικα και στα συμφέροντα συγκυβέρνησης Γεν. Γραμματέας Απ. Δ. Κρήτης, ασκεί σήμερα πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου δασολόγου Φιλιππάκη Ματθαίου, ο οποίος συμμετείχε ως διαδηλωτής στις κινητοποιήσεις της 28-10-11 στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης με αφορμή τη «Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής  Διεθνούς» με την παρουσία του προέδρου της Γ. Παπανδρέου.
Δεν έφτανε η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ που δέχθηκαν οι διαδηλωτές. Δεν έφτανε η  ποινική δίωξη των διαδηλωτών που συνελήφθησαν, αφού «διαπιστώθηκε» ότι διέπραξαν βαριά ποινικά αδικήματα, όπως «κατάληψη οδοστρώματος», «παρακώλυση συγκοινωνιών», «απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής» κ.λ.π. Ο κ. Δεικτάκης αφού για ένα ολόκληρο χρόνο σκοπίμως δεν εισήγαγε το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για συζήτηση, δεν έκανε δεκτή την αίτηση του συναδέλφου για παραίτηση από το Δημόσιο λόγω συνταξιοδότησης, κάνοντας χρήση του νέου τρομονόμου, θεωρεί επίορκο το συνάδελφο επειδή τόλμησε να αντισταθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής και τον θέτει σε αργία μέχρι να αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση με το νέο πειθαρχικό δίκαιο προσπαθεί να ασκήσει τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και σε ζητήματα που άπτονται της συνείδησής τους και του ευρύτερου πολιτικού τους φρονήματος ενώ ποινικοποιούν ακόμα και τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες. Στόχο έχουν ο δημόσιος υπάλληλος να είναι πειθήνιος και άβουλος που εύκολα να χειραγωγείται και να είναι ευάλωτος στις διαθέσεις των ανωτέρων. 
Επαναφέρουν το πειθαρχικό δίκαιο του 1951 του μετεμφυλιακού υπαλληλικού κώδικα.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, ας βρουν αλλού τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους και όχι σε αυτούς που έχουν αξιοπρέπεια, αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μέσα από τους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες.

Η  Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε καταδικάζει τις ενέργειες του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να θέσει σε αργία τον συνάδελφο Ματθαίο Φιλιππάκη και απαιτεί την άμεση άρση της ποινικής και πειθαρχικής δίωξής  του. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου που είναι από τους πρώτους δημόσιους υπαλλήλους με το νέο νόμο που διώκεται και θεωρείται επίορκος για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση. Επίσης καταδικάζουμε απερίφραστα τη σύλληψη των συναδέλφων στην Κρήτη που περιφρουρούσαν τις κινητοποιήσεις στην Α.Δ. Κρήτης καθώς και κάθε άλλο φαινόμενο καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

            Οι πειθαρχικές και οι ποινικές διώξεις των συναδέλφων έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν του δημόσιους υπαλλήλους ώστε να καταστείλουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων που έχουν ψηφισθεί και θα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον (μαζικές απολύσεις, φορολογικό κ.λ.π )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου